Hírek

28 már
Hiánypótló nánási krónika
A Debreceni Egyetem szakembereinek szerkesztésében elkészült a Hajdúnánás története – A kezdetektől napjainkig című kötet, amely az őskortól a jelenig mutatja be a település történetét. A kiadvány bemutatóját szerdán tartották a Főépület Karácsony Sándor termében.
28 már
A marketinges és a tanácsadói szakma rejtelmei
A DEViK - Üzleti Innovációs Klub második tavaszi rendezvényén is megtelt a Kazánház. Hogyan válhat a márkaépítés az értékteremtés motorjává? Többek között erre adott választ Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank Nyrt. marketing és kommunikációs igazgatója. Az esemény második blokkjában egy kötetlenebb hangvételű kanapébeszélgetést hallhattak a résztvevők arról, miként használhatók fel hatékonyan a tanácsok a sikeresség érdekében.
28 már
Jogászból programigazgató
Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója volt az Alumni Akadémia első vendége. Az új beszélgetéssorozat bemutatkozó rendezvényén az DE-n jogi diplomát szerzett szakember felidézte egyetemi éveit, és beszélt arról is, hogyan került kapcsolatba a fesztiválokkal, zenei rendezvényekkel. A teljes beszélgetés elérhető az Alumni Akadémia podcast-csatornáján.
27 már
A szociális munka világnapját ünnepelte az ETK
Buen Vivir, vagyis valódi változás a közös jövőért - ez volt a mottója a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán (ETK) a szociális munka világnapja alkalmából megrendezett eseménynek. A március 22-ei programot az ETK Szociális és Társadalomtudományi Intézete, a Társadalomtudományi és Szociális Munka Tanszék, valamint a szociális ismeretek tanára mesterképzés hallgatói szervezték.
27 már
Jótékony adománnyal a gyermekek gyógyításáért
Orvosi műszer beszerzésére fordítja a DOTE Gyermeksebészetéért Alapítvány azt az adományt, amely a korábban rendezett gardróbvásárokon gyűlt össze. A jótékony célú 150 ezer forint értékű felajánlást a szervező Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program (DETEP) képviselői hétfőn adták át a Gyermeksebészeti Pavilonban rendezett házi ünnepségen.
27 már
Új sportborítást kapott a sportcsarnok
Ráncfelvarráson esett át a Kecskeméti János Tornacsarnok: a Debreceni Egyetem Böszörményi úton található sportcsarnoka új burkolatot kapott, kifestették és rendbe tették a világítását. A nyári EUG egyik kiemelt edzőközpontjának felújítása saját forrásból valósult meg.
27 már
Új eljárások a Fül-Orr-Gégészeti Klinikán
Több új műtéti technikát is bevezettek az elmúlt hónapokban a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán. A legmodernebb eljárások alkalmazása lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legjobb életminőség mellett folytathassák mindennapi tevékenységüket, munkájukat.
27 már
Rektori előadás az Atomexpón
A Debreceni Egyetem ipari együttműködéseiről tartott online előadást Szilvássy Zoltán rektor a XIII. Atomexpo Nemzetközi Fórumon. A Szocsiban rendezett kétnapos szakmai tanácskozáson több mint 24 ország szakemberei vettek részt. Az Atomexpo 2024 HRD ülésén „Nemzetközi egyetemi-ipari projektek: az elmélettől a gyakorlatig” címmel vitatták meg az ipar és a felsőoktatás aktuális kérdéseit.
26 már
Megszűnt a kötelező maszkhasználat a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában
A járványügyi mutatók kedvező alakulása következtében március 26-tól, azaz keddtől megszűnt a kötelező maszkhasználat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ mindhárom campusán.
26 már
Az NMHH elnöke a média felelősségéről
A Debreceni Egyetemen járt és az FM 90 Campus Rádió vendége volt Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke. A Városi Élet című műsorban az elnök elismeréssel szólt arról a munkáról, amely a Debreceni Egyetemen folyik, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan az intézmény is az NMHH partnerei közé tartozhat.

Oldalak