Hírek

16 ápr
Elnöki megbízott a külföldi betegek ellátásáért
A külföldi betegek alapellátásának koordinálásáért, valamint orvosszakmai felügyeletéért és a szakterület fejlesztéséért felelős elnöki megbízottnak nevezte ki Papp Csabát, a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatóját Szabó Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke.
16 ápr
Világszínvonalú fejlesztés a debreceni kardiológiai ellátásban
A Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikáján hétfőn átadták azt a hibrid műtőt, ahol elsősorban speciális szívkatéteres beavatkozásokat végeznek, de alkalmas akár nyitott szívműtétek elvégzésére is. A legfejlettebb technológiát képviselő műtőt mintegy egymilliárd forintból alakították ki.
15 ápr
Bőséges választék az egyetemi állásbörzén
A régió legnagyobb állásbörzéjén csaknem 800 négyzetméteren várja a látogatókat április 17-én, szerdán a Debreceni Egyetem. A rendezvény kínálata idén is kiemelkedő, nem csak pozíciókat, állásokat találhatnak a hallgatók a Főépületben felállított standoknál, hanem szakmai gyakorlati helyeket, önkéntes munka-lehetőségeket és külföldi ösztöndíjakat is.
15 ápr
Különleges megemlékezés
Kötelességünknek érezzük, hogy emlékezzünk, és emlékezni tanítsuk a következő generációkat – hangsúlyozta Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke szombat este a Nagytemplom előtt, ahol Magyarország függetlenségének 175. évfordulója alkalmából az épület homlokzatára vetített különleges animációval elevenítették fel a történelmi eseményeket.
15 ápr
Szimpózium a Debreceni Egyetem mozgásszervrendszeri kutatásairól
A mozgásszervi megbetegedések korai diagnózisát és kezelését segíthetik a Debreceni Egyetemen végzett, a vázrendszeri rendellenességekkel, illetve őssejtekkel foglalkozó kutatások. A kutatócsoportok legújabb eredményeiket egy pénteki tudományos ülésen mutatták be.
15 ápr
A tőzsde szerepe és az AI hatásai a középpontban a GTK-n
A tőzsde egy szent dolog – hangzott el a Gazdaságtudományi Karon tartott előadáson, melyen Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója vázolta fel a Debreceni Egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai számára, mi is az a tőzsde, milyen szerepe van a gazdaságban és kik a szereplői. A PwC Németország partnere, Mark Dinko Orlic pedig a Generative AI-ról beszélt.
15 ápr
Zenéből táplálkozó tudomány
A zeneművészettel, zenetudománnyal és zenepedagógiával foglalkozó kutatók, előadóművészek, tanárok tartottak szakmai eszmecserét és mutatták be legújabb kutatási eredményeiket a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar, valamint A Jövő Művészetéért Alapítvány által szervezett zenepedagógiai konferencián. Az eseményen többek között arról is szó volt, mit gondolnak a zenetanárok a művészeti és a zenei nevelés helyzetéről, valamint a szülők zeneoktatásban betöltött
12 ápr
Újabb üzbég egyetemi együttműködés
Oktatói, kutatói és hallgatói mobilitást, valamint közös képzéseket és kutatási projekteket kezdeményez a Debreceni Egyetemmel a Samarkand State Architecture and Construction University, az erről szóló megállapodást az intézmények rektorai írták alá csütörtökön. Cigdem Turkyilmaz a Műszaki és a Gazdaságtudományi Karra is ellátogatott.
12 ápr
Eszközfelajánlás a gyermekklinikának
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika eszközparkja többek között testösszetétel-elemző mérleggel, EKG készülékkel és defibrillátorral bővült. Az eszközöket a Labtech Kft. ajánlotta fel a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért" alapítványnak. A cég emellett vizsgálóágyakat és bútorokat is adományozott az intézménynek.
11 ápr
Innovációs mesterkurzus a doktoranduszoknak
A vállalkozási és innovációs ismeretek bővítését, a kutatáshasznosítást, a kutatási eredmények piacra kerülését segítő mesterkurzuson vehetnek részt az elkövetkező hetekben a Debreceni Egyetem és a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kiválósági PhD-ösztöndíjas doktorandusz hallgatói. Rektori kezdeményezésre Gémesi Zsolt innovációs szakember vezetésével öt alkalommal fejleszthetik ismereteiket annak érdekében, hogy tudományos eredményeiket a jövő

Oldalak