Hírek

23 ápr
Agrárminiszteri vizit
Az agrártudományi oktatás és kutatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Nagy István miniszter hétfőn a Debreceni Egyetemen. A tárcavezetőt Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár fogadta.
23 ápr
A kalapáccsal összetörhető fagyott virágoktól a színes gőzökig
Általános iskolás gyerekeknek mutattak be látványos, érdekes kémiai kísérleteket a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának munkatársai az intézmény Díszudvarán hétfőn. A rendezvénnyel egyrészt a Föld napjához kapcsolódtak, másrészt igyekeztek kedvet csinálni a gyógyszerész hivatás elsajátításához.
23 ápr
Amerikai miniszter az egyetemen
A Debreceni Egyetem és az egyesült államokbeli Indiana állam felsőoktatási intézményei közötti tudományos és mobilitási partnerségek kialakításáról egyeztetett Indiana állam külügyminisztere. Diego Morales hétfői látogatása során Szilvássy Zoltán rektorral tárgyalt, és hallgatókkal is találkozott az egyetem agrárkarán.
23 ápr
Gyógyítás, oktatás és kutatás egysége a kardiológiai betegellátásért
Átadták a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika épületében működő Klinikai Fiziológiai Tanszék felújított helyiségeit. A fejlesztéssel a klinikai betegellátással szorosan összefüggő oktatói és kutatói munka feltételei tovább javultak az intézményben.
23 ápr
Történelmi (karika)túra a Science Caféban
Széchenyi és Kossuth karikatúrán – félreértések története történészszemmel címmel Velkey Ferenc, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézet docense tart előadást a Science Caféban. A Tudományos Igazgatóság ismeretterjesztő sorozatának legújabb rendezvénye április 24-én, szerdán 17 órai kezdettel várja az érdeklődőket a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltban.
22 ápr
Családi Jégkarnevál 2024
Sport, játék, szórakozás – ez várta mindazokat, akik idén is ellátogattak a Családi Jégkarneválra, amelyet 9. alkalommal szervezett meg a Jégcsarnokban a Debreceni Egyetem dolgozói és családtagjai számára a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) a Lelkierő Egyesülettel közösen az egyetemi családbarát program keretében. A szombati eseményen több mint ötszázan vettek részt.
22 ápr
Interaktív laborlátogatás
A kutatói munka gyakorlati tapasztalataival ismerkedhettek meg a DE Környezetanalitikai Kutatócsoport laboratóriumában, a Biomérnöki Tanszék fermentor parkjában, valamint az Immunológiai Intézetben tett látogatásuk során a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium diákjai. A középiskolások találkoztak a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány (GTIDEA) Kiválósági PhD Ösztöndíjasaival is, akiktől a kutatói pálya lehetőségeiről hallhattak.
22 ápr
Debreceni Fogászati Napok: jelen és jövő
A XXIV. Debreceni Fogászati Napok ismét Debrecenbe vonzotta a szakma résztvevőit, ahol elsősorban a fogorvoslás elméleti, gyakorlati és oktatási aktualitásairól, eredményeiről és a jövő lehetőségeiről esett szó.
22 ápr
Fókuszban a tudományos kapcsolatok
Új doktori iskola indításáról, valamint a szervezeti egységek 2024. évi működési és üzleti terveiről is döntött a Debreceni Egyetem Szenátusa. A testület áprilisi ülésén elfogadta a 2024/2025-ös tanév időbeosztását, valamint új szakok létesítéséről és indításáról is szavazott.
19 ápr
Gyermekendokrinológiai konferencia a legújabb terápiákról
Az alacsonynövés, a gyerekeket érintő pajzsmirigytumorok és a túlsúly volt a központi témája az idei ENDOPED konferenciának. Az országos szakmai fórumot a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika endokrin szakrendelésének munkatársai szervezték. Az orvosok és a szakdolgozók a gyermekendokrinológiát és diabetológiát érintő legújabb terápiás lehetőségeket tekintették át a csütörtökön kezdődött kétnapos tudományos ülésen, Hajdúszoboszlón.

Oldalak